O nama

Centar za kulturu HISTRIONSKI DOM, 2016. godine, osnovali su Grad Zagreb i Glumačka družina HISTRION s ciljem upotpunjenja kulturne, a napose kazališne ponude Zagreba.

Svrha Centra za kulturu Histrionski dom je promicati i širiti kulturnu djelatnost. Naša je želja ponuditi dovoljno sadržaja koji će svojom kvalitetom i raznolikošću odgovarati zaljubljenicima u kulturu, a istovremeno osmisliti program koji će educirati mlađe generacije te ih usmjeriti prema kulturnim sadržajima, ne bi li i oni jednoga dana prihvatili kulturnu scenu kao sastavni dio života te tu svoju naviku prenijeli na svoje obitelji.

Kazališne predstave, u vlastitoj produkciji, kao i brojne suradnje, projekcije video zapisa, promocije književnih djela, koncerti, predstavljanje umjetnika te drugi kulturno-umjetnički programi i zabavni sadržaji naše su sredstvo za ostvarenje toga cilja. U godinama pred nama plan nam je širiti ponudu i na druge bliske aktivnosti kako bismo Zagrebu i njegovim posjetiteljima ponudili što nezaboravniji ugođaj u našem prostoru.